Rodinný dům v Průhonicích

Spolupráce našeho ateliéru na rekonstrukci experimentálního domu v Rožnově pod Radhoštěm vyústila v přátelství s investorem, který nás oslovil k dalšímu zajímavému projektu, tentokrát v Průhonicích u Prahy.

První návštěva na místě: stávající vysoký a divný dům na frekventované ulici nedaleko náměstí. Zadání? Nový dům moderního vzhledu se svým soukromím a relaxací. Je to výzva, pracovat na studii a projektu nacházející se na parcele o velikosti 15x100m.

Navrhli jsme dům umístěný podél severní strany pozemku. Uprostřed parcely se nachází obytná a klidová část, opticky oddělená na dva relaxační prostory. Přední reprezentační a oddychový prostor zahrady se vstupní částí, s pracovnou a atriem, skladem a přístřeškem pro automobily. Zadní rekreační prostor s terasou a posezením u venkovního bazénu, s výstupy z jednotlivých pokojů. Celá jižní fasáda přízemí je prosklená, opticky tak dochází k propojení interiéru a exteriéru s výhledem do zelené stěny oplocení. V patře se nachází ložnice syna, ložnice rodičů s šatnou, koupelnou a terasou.

Stavebně je dům řešen kombinací betonových konstrukcí s keramickým zdivem a ocelovými sloupy. Velkoformátové zasklení s hliníkovými rámy tvoří podstatnou část fasády v přízemí. Na fasádě nástavby jsou použity cedrové desky s provětrávanou mezerou. Plochá střecha rodinného domu je pokryta extenzivní zelení.

Architektonická studie: 2014, projekt: 2015, realizace 2016–2020

Autor: Kamil Mrva Architects, s.r.o.

Spolupráce: Martin Rosa, Jakub Popela, Martin Vymetálek, Jaroslav Holub, Monika Drholecká

Statika: Tomáš Šenovský

Dodavatel: Petr Jiroušek, AL-Construct, Glamur, Lampárna, Parket Atelier, Imaginox

Foto: Libor Stavjaník / Studio Toast

Info >

Spolupráce našeho ateliéru na rekonstrukci experimentálního domu v Rožnově pod Radhoštěm vyústila v přátelství s investorem, který nás oslovil k dalšímu zajímavému projektu, tentokrát v Průhonicích u Prahy.

První návštěva na místě: stávající vysoký a divný dům na frekventované ulici nedaleko náměstí. Zadání? Nový dům moderního vzhledu se svým soukromím a relaxací. Je to výzva, pracovat na studii a projektu nacházející se na parcele o velikosti 15x100m.

Navrhli jsme dům umístěný podél severní strany pozemku. Uprostřed parcely se nachází obytná a klidová část, opticky oddělená na dva relaxační prostory. Přední reprezentační a oddychový prostor zahrady se vstupní částí, s pracovnou a atriem, skladem a přístřeškem pro automobily. Zadní rekreační prostor s terasou a posezením u venkovního bazénu, s výstupy z jednotlivých pokojů. Celá jižní fasáda přízemí je prosklená, opticky tak dochází k propojení interiéru a exteriéru s výhledem do zelené stěny oplocení. V patře se nachází ložnice syna, ložnice rodičů s šatnou, koupelnou a terasou.

Stavebně je dům řešen kombinací betonových konstrukcí s keramickým zdivem a ocelovými sloupy. Velkoformátové zasklení s hliníkovými rámy tvoří podstatnou část fasády v přízemí. Na fasádě nástavby jsou použity cedrové desky s provětrávanou mezerou. Plochá střecha rodinného domu je pokryta extenzivní zelení.

Architektonická studie: 2014, projekt: 2015, realizace 2016–2020

Autor: Kamil Mrva Architects, s.r.o.

Spolupráce: Martin Rosa, Jakub Popela, Martin Vymetálek, Jaroslav Holub, Monika Drholecká

Statika: Tomáš Šenovský

Dodavatel: Petr Jiroušek, AL-Construct, Glamur, Lampárna, Parket Atelier, Imaginox

Foto: Libor Stavjaník / Studio Toast

item1

item2

item3

item10

item4

item5

item6

item7

item8

item9

item12

item11

item13

item14

© Kamil Mrva Architects, 1999–2021