Rekonstrukce firemního sídla mmcité+ v Polsku

Po zkušenostech s projektem a realizací firemního sídla mmcité+ v Bílovicích, jsme se po 10 letech pustili i do návrhu polské pobočky, která vznikla přestavbou staré hospodářské budovy v Mazančowicích u Bialsko-Bialé.

Původní krásné stavení jsme očistili a doplnili pouze několika novými architektonickými zásahy. Stodola má místo vrat prosklené HS portály a skrze ni probíhá dřevěná terasa. Z podkroví je navržen jeden velký vzdušný prostor s propojovací lávkou nad přízemím a vloženou lodžií přinášející světlo. Je zde vytvořeno místo pro příjemnou venkovní pauzu s výhledem na kostel a kopce v pozadí.

Vnitřní cihelné klenby byly očištěny, na stěnách jsou nové bílé omítky a podlahy sjednoceny cementovou stěrkou. Nová okna jsou osazena na vnitřní líc stěn, vstupní původní dveře jsou dřevěné repasované a vnitřní nové dveře mezi kancelářemi pouze z čirého skla.

Architektonická studie: 2017, projekt: 2018, realizace 2018–2020

Autor: Kamil Mrva Architects, s.r.o.

Spolupráce: Martin Vymetálek, Jaroslav Holub,

Investor: mmcité+

Dodavatel: Master Remonty, PL

Foto: Libor Stavjaník / Studio Toast

Info >

Po zkušenostech s projektem a realizací firemního sídla mmcité+ v Bílovicích, jsme se po 10 letech pustili i do návrhu polské pobočky, která vznikla přestavbou staré hospodářské budovy v Mazančowicích u Bialsko-Bialé.

Původní krásné stavení jsme očistili a doplnili pouze několika novými architektonickými zásahy. Stodola má místo vrat prosklené HS portály a skrze ni probíhá dřevěná terasa. Z podkroví je navržen jeden velký vzdušný prostor s propojovací lávkou nad přízemím a vloženou lodžií přinášející světlo. Je zde vytvořeno místo pro příjemnou venkovní pauzu s výhledem na kostel a kopce v pozadí.

Vnitřní cihelné klenby byly očištěny, na stěnách jsou nové bílé omítky a podlahy sjednoceny cementovou stěrkou. Nová okna jsou osazena na vnitřní líc stěn, vstupní původní dveře jsou dřevěné repasované a vnitřní nové dveře mezi kancelářemi pouze z čirého skla.

Architektonická studie: 2017, projekt: 2018, realizace 2018–2020

Autor: Kamil Mrva Architects, s.r.o.

Spolupráce: Martin Vymetálek, Jaroslav Holub,

Investor: mmcité+

Dodavatel: Master Remonty, PL

Foto: Libor Stavjaník / Studio Toast

item1

item2

item3

item9

item4

item5

item6

item14

item16

item18

item19

item23

item24

Původní stav

ps01

ps02

© Kamil Mrva Architects, 1999–2020