Studio Kamil Mrva Architects v Kopřivnici

Zdědil jsem zahradu po dědečkovi. Rozhodl jsem se na ní postavit si vlastní dům s ateliérem a vyzkoušet si tak roli klienta, architekta i stavebního dozoru v jedné osobě.

Rodinný dům s ateliérem se nachází v mírně svažitém ovocném sadu. Dům uprostřed přírody poskytuje příjemné zázemí pro práci i bydlení. Jedná se o dva objekty, které jsou propojené vstupním prostorem. Část pro bydlení je zděná, spojovací krček s jednací místností je ze skla a hliníku a ateliér je řešen jako dřevostavba.

I inherited a garden from my grandfather and decided to build my own house there, including a studio. Thus, I decided to try out the roles of client, architect and construction supervisor all in one person.

The house with a studio is located in a slightly sloping fruit orchard. Situated in a natural setting, the house provides a pleasant environment for working and living. The house consists of two structures connected by an entry area. The residential part is brick, the connecting corridor with a meeting room is made of glass and aluminium, and the studio is a wooden structure.

Architektonická studie a projekt 2000, realizace 2001–2002

Lokalita: Kopřivnice, Záhumenní 1358/30c

Investor: Kamil Mrva

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Martin Janek, Pavel Slíva

Dodavatel: svépomocí

Subdodavatel: Profiinvestik s.r.o., Alumatik v.o.s., Dewi Ostrava, Janíček

Zastavěná plocha: 182 m²

Foto: Vavřinec Menšl

Info >

Zdědil jsem zahradu po dědečkovi. Rozhodl jsem se na ní postavit si vlastní dům s ateliérem a vyzkoušet si tak roli klienta, architekta i stavebního dozoru v jedné osobě.

Rodinný dům s ateliérem se nachází v mírně svažitém ovocném sadu. Dům uprostřed přírody poskytuje příjemné zázemí pro práci i bydlení. Jedná se o dva objekty, které jsou propojené vstupním prostorem. Část pro bydlení je zděná, spojovací krček s jednací místností je ze skla a hliníku a ateliér je řešen jako dřevostavba.

I inherited a garden from my grandfather and decided to build my own house there, including a studio. Thus, I decided to try out the roles of client, architect and construction supervisor all in one person.

The house with a studio is located in a slightly sloping fruit orchard. Situated in a natural setting, the house provides a pleasant environment for working and living. The house consists of two structures connected by an entry area. The residential part is brick, the connecting corridor with a meeting room is made of glass and aluminium, and the studio is a wooden structure.

Architektonická studie a projekt 2000, realizace 2001–2002

Lokalita: Kopřivnice, Záhumenní 1358/30c

Investor: Kamil Mrva

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Martin Janek, Pavel Slíva

Dodavatel: svépomocí

Subdodavatel: Profiinvestik s.r.o., Alumatik v.o.s., Dewi Ostrava, Janíček

Zastavěná plocha: 182 m²

Foto: Vavřinec Menšl

foto1

foto2

foto3

item1

item2

foto6

item3

item4

item5

item6

item7

item8

item9

item10

v1NP

vRez

© Kamil Mrva Architects, 1999–2016