Rodinný dům ve Vlčovicích

Naši přátelé, manželé Vrublovi, nám dali možnost navrhnout menší rodinný dům v obci Vlčovice nedaleko Kopřivnice. Nízkoenergetický přízemní bezbariérový dům byl navržen a realizován jako dřevostavba.

Pozemek se nachází na okraji obce v nové zástavbě rodinných domů. Dům má dvě křídla, která jsou orientována tak, aby byl umožněn nerušený výhled do přírody.

V prvním křídle se nachází společenská část domu – vstup, obytný prostor s kuchyní a technické zázemí. Obývací prostor je prosvětlen skleněnými stěnami do zahrady, do venkovní relaxační části domu. V druhém křídle se nachází klidová část domu – ložnice rodičů, pokoje dětí a koupelna. Poloatrium domu je doplněno terasou s možností posezení a relaxace rodiny.

Konstrukčně je dům řešen jako dřevostavba s tzv. fošinkovým systémem stěn, dřevěnou provětranou fasádou z modřínových desek přírodního odstínu, sádrokartonovými deskami v interiéru a podlahami z přírodního marmolea.

Our friends, Mr and Mrs Vrubl, gave us the opportunity to design a small family house in Vlčovice near Kopřivnice. The low-energy one-storey barrier-free home was designed and built as a wooden structure.

The plot is located at the edge of the municipality in an area with new family housing. The house has two wings oriented in such a way as to allow for unobstructed observation of the landscape.

The first wing consists of a social area – the entrance, living area with a kitchen and technical facilities. The living area is light thanks to glass walls facing the garden, an outdoor relaxation area. In the other wing there is the dwelling area – a master bedroom, children’s rooms, and a bathroom. The semi-atrium is complemented by a terrace where the family can sit and relax.

The house has a wood-frame walls, a wooden ventilated façade made out of larch planks in a natural tone, plasterboard interiors, and marmoleum natural flooring.

Architektonická studie a projekt 2006, realizace 2007

Investor: manželé Vrublovi

Autor: Kamil Mrva, Blaženka Bebek

Spolupráce: Jitka Pospíšilová, Jaroslav Holub

Foto: Studio Toast

Info >

Naši přátelé, manželé Vrublovi, nám dali možnost navrhnout menší rodinný dům v obci Vlčovice nedaleko Kopřivnice. Nízkoenergetický přízemní bezbariérový dům byl navržen a realizován jako dřevostavba.

Pozemek se nachází na okraji obce v nové zástavbě rodinných domů. Dům má dvě křídla, která jsou orientována tak, aby byl umožněn nerušený výhled do přírody.

V prvním křídle se nachází společenská část domu – vstup, obytný prostor s kuchyní a technické zázemí. Obývací prostor je prosvětlen skleněnými stěnami do zahrady, do venkovní relaxační části domu. V druhém křídle se nachází klidová část domu – ložnice rodičů, pokoje dětí a koupelna. Poloatrium domu je doplněno terasou s možností posezení a relaxace rodiny.

Konstrukčně je dům řešen jako dřevostavba s tzv. fošinkovým systémem stěn, dřevěnou provětranou fasádou z modřínových desek přírodního odstínu, sádrokartonovými deskami v interiéru a podlahami z přírodního marmolea.

Our friends, Mr and Mrs Vrubl, gave us the opportunity to design a small family house in Vlčovice near Kopřivnice. The low-energy one-storey barrier-free home was designed and built as a wooden structure.

The plot is located at the edge of the municipality in an area with new family housing. The house has two wings oriented in such a way as to allow for unobstructed observation of the landscape.

The first wing consists of a social area – the entrance, living area with a kitchen and technical facilities. The living area is light thanks to glass walls facing the garden, an outdoor relaxation area. In the other wing there is the dwelling area – a master bedroom, children’s rooms, and a bathroom. The semi-atrium is complemented by a terrace where the family can sit and relax.

The house has a wood-frame walls, a wooden ventilated façade made out of larch planks in a natural tone, plasterboard interiors, and marmoleum natural flooring.

Architektonická studie a projekt 2006, realizace 2007

Investor: manželé Vrublovi

Autor: Kamil Mrva, Blaženka Bebek

Spolupráce: Jitka Pospíšilová, Jaroslav Holub

Foto: Studio Toast

foto1

item3

foto3

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017