Rodinný dům Na Vápenkách II

Dům se nachází na malé parcele v lokalitě Na Vápenkách na pomezí Kopřivnice a Štramberku. Jeho přízemí obsahuje obytný prostor, relaxačně-sportovní část a ložnici rodičů. Prostor domu je rozšířen směrem do exteriéru dvěma terasami – první navazuje na jídelnu a druhá na relaxační část a vinný sklípek. V patře jsou umístěny dětské pokoje, děti mohou využívat střešní terasu.

Konstrukčně je dům řešen jako zděná stavba s betonovými stropy. Přízemí domu je omítnuto, fasáda patra je dřevěná. Exteriérová okna a dveře jsou z hliníku.

The house is located on a small plot in a locality Na Vápenkách between Kopřivnice and Štramberk. The ground floor includes the living room, the section for relaxation and sporting activities and parent’s bedroom. The house extends into the exterior with two terraces - the first is connected to the dining room and the second is connected to the section for relaxation and the wine cellar. On the first floor, there are children’s rooms and the children may use the roof terrace.

It is designed as a brick house with concrete ceilings. The ground floor is plastered and the façade of the first floor is made from wood. Frames of exterior windows and doors are made from aluminium.

Architektonická studie a projekt 2003, realizace 2006

Lokalita: Kopřivnice, ulice Na Vápenkách

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Lenka Burešová, Jaroslav Holub, Bohuslav Hruškovský

Foto: Studio Toast

Info >

Dům se nachází na malé parcele v lokalitě Na Vápenkách na pomezí Kopřivnice a Štramberku. Jeho přízemí obsahuje obytný prostor, relaxačně-sportovní část a ložnici rodičů. Prostor domu je rozšířen směrem do exteriéru dvěma terasami – první navazuje na jídelnu a druhá na relaxační část a vinný sklípek. V patře jsou umístěny dětské pokoje, děti mohou využívat střešní terasu.

Konstrukčně je dům řešen jako zděná stavba s betonovými stropy. Přízemí domu je omítnuto, fasáda patra je dřevěná. Exteriérová okna a dveře jsou z hliníku.

The house is located on a small plot in a locality Na Vápenkách between Kopřivnice and Štramberk. The ground floor includes the living room, the section for relaxation and sporting activities and parent’s bedroom. The house extends into the exterior with two terraces - the first is connected to the dining room and the second is connected to the section for relaxation and the wine cellar. On the first floor, there are children’s rooms and the children may use the roof terrace.

It is designed as a brick house with concrete ceilings. The ground floor is plastered and the façade of the first floor is made from wood. Frames of exterior windows and doors are made from aluminium.

Architektonická studie a projekt 2003, realizace 2006

Lokalita: Kopřivnice, ulice Na Vápenkách

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Lenka Burešová, Jaroslav Holub, Bohuslav Hruškovský

Foto: Studio Toast

foto1

foto2

foto3

item1

item2

foto6

v1NP

v2NP

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017