Rodinný dům na Dolní Bečvě

Dům pro mého bratra s rodinou. Malý pozemek, malý dům, málo financí, ale volná ruka pro architekta. Dva roky vyřizování stavebního povolení kvůli nesouhlasu ze strany CHKO. Výstavba svépomocí. Byl jsem rád, že si můžu obléci montérky a hurá na stavbu!

Jedná se o přízemní dům na půdorysu obdélníku, což připomíná tradiční zástavbu v daném regionu. Objekt rodinného domu je realizován jako dřevostavba.

A house for my brother and his family. A small plot of land, a small house, modest finances, but a free hand for the architect. Two years to arrange the building permit due to objections from the Protected Landscape Area administration. Do-it-yourself construction. I was glad to be able to put on overalls and let's get building!

The single-storey house has a rectangular floor plan, which is reminiscent of traditional structures in the region. The house was realised as a wooden structure.

Architektonická studie a projekt 2004–2005, realizace 2006

Lokalita: Dolní Bečva

Investor: Daniel a Petra Mrvovi

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Blaženka Bebek, Lenka Burešová, Jaroslav Holub, Martin Jeřábek

Dodavatel: svépomocí

Subdodavatel: Mikulenka, Alfest Lučina, Stekoprodukt s.r.o., Jurák

Zastavěná plocha: 78 m²

Foto: Studio Toast

Info >

Dům pro mého bratra s rodinou. Malý pozemek, malý dům, málo financí, ale volná ruka pro architekta. Dva roky vyřizování stavebního povolení kvůli nesouhlasu ze strany CHKO. Výstavba svépomocí. Byl jsem rád, že si můžu obléci montérky a hurá na stavbu!

Jedná se o přízemní dům na půdorysu obdélníku, což připomíná tradiční zástavbu v daném regionu. Objekt rodinného domu je realizován jako dřevostavba.

A house for my brother and his family. A small plot of land, a small house, modest finances, but a free hand for the architect. Two years to arrange the building permit due to objections from the Protected Landscape Area administration. Do-it-yourself construction. I was glad to be able to put on overalls and let's get building!

The single-storey house has a rectangular floor plan, which is reminiscent of traditional structures in the region. The house was realised as a wooden structure.

Architektonická studie a projekt 2004–2005, realizace 2006

Lokalita: Dolní Bečva

Investor: Daniel a Petra Mrvovi

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Blaženka Bebek, Lenka Burešová, Jaroslav Holub, Martin Jeřábek

Dodavatel: svépomocí

Subdodavatel: Mikulenka, Alfest Lučina, Stekoprodukt s.r.o., Jurák

Zastavěná plocha: 78 m²

Foto: Studio Toast

foto1

foto2

foto3

item1

item2

foto6

item3

item4

v1NP

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017