Rodinný dům v Kopřivnici III

Na vrchním pozemku za naším ateliérem jsme realizovali dům k bydlení. Z hlavní cesty prakticky neviditelný dům v zeleni se nachází na komunikační ose od parkoviště.

Byl navržen přízemní úsporný dům s konceptem dvou horizontálních dřevěných desek (podlaha a strop) a uvnitř vytvoření života domu. Dům je rozdělen do dvou křídel, které vytvářejí v půdorysu písmeno L. V prvním křídle se nachází společenská část domu, které vévodí obývací prostor, jenž je prosvětlen skleněnými stěnami do zahrady. V druhém křídle se nachází klidová část domu s ložnicemi. Poloatrium domu je doplněno terasou s možností posezení a relaxace rodiny.

Konstrukčně je dům řešen jako dřevostavba s masivními panely a provětrávanou fasádou z cetrisových desek. Interiér je kombinován s přiznanými dřevěnými panely a sádrokartonovými obklady na stěnách.

Typ výstavby a také jednoduchá dispozice domu předurčily několik dalších projektů a realizací našeho studia.

We have built a family home on the upper part of our land, above the studio. Nestling in a shrubbery and virtually invisible from the road, on a direct through road from the car park.

Designed as a single storey, low energy house constructed from two horizontal timber boards, the floor and the ceiling, and on the inside everything that bring a house to life. The L-shape building is composed of two wings. One wing comprises the communal space, dominated by a living room with glazed walls overlooking the garden. In the second are the bedrooms. The semi-atrium terrace has outdoor seating for rest and relaxation.

Structurally, the house is constructed of solid wood panels clad in CETRIS boards. The interior combines exposed wood panelling with plasterboard walls.

This type of construction and its simple layout has lead to several further proposal and realisations from our studios.

Architektonická studie a projekt 2010, realizace 2012–2013

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Ondřej Driják, Jaroslav Holub

Zahrada: Jaroslav Dvořáček

Dodavatel: KLH, Doga Izol, EB Frenštát, Al-Construct, DaPo podlahy, fa Konvičný

Foto: Studio Toast

Info >

Na vrchním pozemku za naším ateliérem jsme realizovali dům k bydlení. Z hlavní cesty prakticky neviditelný dům v zeleni se nachází na komunikační ose od parkoviště.

Byl navržen přízemní úsporný dům s konceptem dvou horizontálních dřevěných desek (podlaha a strop) a uvnitř vytvoření života domu. Dům je rozdělen do dvou křídel, které vytvářejí v půdorysu písmeno L. V prvním křídle se nachází společenská část domu, které vévodí obývací prostor, jenž je prosvětlen skleněnými stěnami do zahrady. V druhém křídle se nachází klidová část domu s ložnicemi. Poloatrium domu je doplněno terasou s možností posezení a relaxace rodiny.

Konstrukčně je dům řešen jako dřevostavba s masivními panely a provětrávanou fasádou z cetrisových desek. Interiér je kombinován s přiznanými dřevěnými panely a sádrokartonovými obklady na stěnách.

Typ výstavby a také jednoduchá dispozice domu předurčily několik dalších projektů a realizací našeho studia.

We have built a family home on the upper part of our land, above the studio. Nestling in a shrubbery and virtually invisible from the road, on a direct through road from the car park.

Designed as a single storey, low energy house constructed from two horizontal timber boards, the floor and the ceiling, and on the inside everything that bring a house to life. The L-shape building is composed of two wings. One wing comprises the communal space, dominated by a living room with glazed walls overlooking the garden. In the second are the bedrooms. The semi-atrium terrace has outdoor seating for rest and relaxation.

Structurally, the house is constructed of solid wood panels clad in CETRIS boards. The interior combines exposed wood panelling with plasterboard walls.

This type of construction and its simple layout has lead to several further proposal and realisations from our studios.

Architektonická studie a projekt 2010, realizace 2012–2013

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Ondřej Driják, Jaroslav Holub

Zahrada: Jaroslav Dvořáček

Dodavatel: KLH, Doga Izol, EB Frenštát, Al-Construct, DaPo podlahy, fa Konvičný

Foto: Studio Toast

foto1

foto2

foto3

item3

item4

item5

item6

item7

foto9

item8

item9

item10

item11

item12

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017