Zlín Hill Resort

Stavební parcela se nachází v katastrálním území Kudlov na okraji města Zlína. Svou polohou na vrcholku kopce nabízí parcela daleké výhledy jak přes areál ateliérů směrem k jihozápadu, tak i na severovýchod na město Zlín. Jedná se o pozemek na terénu, který je v současnosti výškově rozdělen na dvě části. Výškový rozdíl mezi oběma částmi je zhruba 2,5m. Při návrhu viladomů se s tímto rozdílem počítá a využívá se k umístění podzemního podlaží s krytými garážemi.

Studie navrhuje na řešené parcele umístění dvou samostatných viladomů, které jsou propojeny v úrovni 1. PP, kde mají společné prostory s technickým zázemím, skladovací prostory a kryté podzemní garáže pro obyvatele obou domů s 28 parkovacími místy.

Právě využitím výškové nerovnosti stávajícího terénu a umístěním technického 1. PP vznikla jednotná platforma, na které mohly vyrůst dva shodné apartmánové viladomy, obklopené soukromými zahrádkami přízemních bytů a ostatní zelení.

Každý z viladomů obsahuje 11 bytových jednotek o velikosti 2+kk (4 ks), 3+kk (5 ks), 4+kk (2 ks). Byty jsou přístupné ze společné chodby s výtahem a schodištěm. Byty ve 3. a 4. NP jsou přístupné přímo z prostoru výtahu. Dispozice všech bytů jsou navrženy v duchu moderní architektury. Vnitřní dispozice bytů jsou členěny na společenskou zónu, kde je umístěn hlavní obytný prostor s kuchyňským koutem a jídelnou, sociální zázemí, popř. komora, a na klidovou zónu s ložnicemi a k nim přiléhajícím zázemím. Všechny byty mají vlastní velkorysou krytou terasu s možností posezení. K bytům v 1. NP náleží kromě krytých teras také soukromé oplocené zahrádky.

Architektonický charakter staveb vytváří nejen vykonzolované desky teras v kombinaci se zapuštěnými plochami velkoformátového prosklení, ale také členění materiálů fasády podle jednotlivých podlaží.

Architektonická studie 2015

Autor: Kamil Mrva, Veronika Bezděková

Info >

Stavební parcela se nachází v katastrálním území Kudlov na okraji města Zlína. Svou polohou na vrcholku kopce nabízí parcela daleké výhledy jak přes areál ateliérů směrem k jihozápadu, tak i na severovýchod na město Zlín. Jedná se o pozemek na terénu, který je v současnosti výškově rozdělen na dvě části. Výškový rozdíl mezi oběma částmi je zhruba 2,5m. Při návrhu viladomů se s tímto rozdílem počítá a využívá se k umístění podzemního podlaží s krytými garážemi.

Studie navrhuje na řešené parcele umístění dvou samostatných viladomů, které jsou propojeny v úrovni 1. PP, kde mají společné prostory s technickým zázemím, skladovací prostory a kryté podzemní garáže pro obyvatele obou domů s 28 parkovacími místy.

Právě využitím výškové nerovnosti stávajícího terénu a umístěním technického 1. PP vznikla jednotná platforma, na které mohly vyrůst dva shodné apartmánové viladomy, obklopené soukromými zahrádkami přízemních bytů a ostatní zelení.

Každý z viladomů obsahuje 11 bytových jednotek o velikosti 2+kk (4 ks), 3+kk (5 ks), 4+kk (2 ks). Byty jsou přístupné ze společné chodby s výtahem a schodištěm. Byty ve 3. a 4. NP jsou přístupné přímo z prostoru výtahu. Dispozice všech bytů jsou navrženy v duchu moderní architektury. Vnitřní dispozice bytů jsou členěny na společenskou zónu, kde je umístěn hlavní obytný prostor s kuchyňským koutem a jídelnou, sociální zázemí, popř. komora, a na klidovou zónu s ložnicemi a k nim přiléhajícím zázemím. Všechny byty mají vlastní velkorysou krytou terasu s možností posezení. K bytům v 1. NP náleží kromě krytých teras také soukromé oplocené zahrádky.

Architektonický charakter staveb vytváří nejen vykonzolované desky teras v kombinaci se zapuštěnými plochami velkoformátového prosklení, ale také členění materiálů fasády podle jednotlivých podlaží.

Architektonická studie 2015

Autor: Kamil Mrva, Veronika Bezděková

item4

item5

item6

item1

item2

item7

© Kamil Mrva Architects, 1999–2016