Rodinný dům ve Zdibech

Architektonická studie rodinného domu v části Praha-Zdiby byla zpracována pro mladou rodinu. Zadáním byl dům s patrem a prostorem pro relaxaci rodiny na zahradě.

Celková dispozice domu vychází z  tvaru pozemku, parcely ve tvaru trojúhelníku. V přízemí rodinného domu se nachází obývací část, kuchyň, vstup se zádveřím a schodištěm a šatní prostory. V universálně řešené obývací části mohou být v rámci velkých šatních prostorů umístěny také pracovní kouty (např. počítač, prostor pro žehlení, šití…). Technická místnost, toaleta a garáž se nachází na východní straně domu. Na tuto část navazuje také další stání pro automobil. Rozšíření terasy v přízemí pod druhým patrem umožňuje klidné posezení nebo relaxaci v zavěšené síti. Klidová část je umístěna do druhého patra domu. Nachází se zde ložnice rodičů s šatnou a koupelnou, dva pokoje dětí se samostatnými šatnami a pokoj hostů s pracovnou.

Nosnou konstrukci tvoří železobetonové stěny, strop a ocelové sloupy. Navržena jsou hliníková okna.

The architectural study for a family house in Prague-Zdiby was designed for a young family, and consists of a two-storey house and a family relaxation area in the garden.

The general layout of the house reflects the triangular shape of the plot. On the ground floor there is a central space with a living area, kitchen, entrance vestibule with behind-the-door shelves, a staircase and wardrobe spaces. The multi-purpose living space makes it possible to use parts of wardrobe areas as working spaces (e.g. as a place for a computer, ironing, sewing, etc.). The technical area with a utility room, a toilet and a garage is located in the eastern part of the house. An additional parking space is adjacent to this part of the house. An extension of the ground floor terrace under the upper storey creates a place for a quiet relaxation, for example in a hammock. The upper storey of the house is used as a dwelling area. There is a master bedroom with a closet and bathroom, two children’s rooms with closets, and a guest room with a study.

The building’s supporting structure comprises reinforced-concrete walls and ceilings, and steel posts. The house has aluminium windows.

Architektonická studie 2008

Autor: Kamil Mrva, Blaženka Bebek

Spolupráce: Lenka Burešová, Jakub Brauer

Info >

Architektonická studie rodinného domu v části Praha-Zdiby byla zpracována pro mladou rodinu. Zadáním byl dům s patrem a prostorem pro relaxaci rodiny na zahradě.

Celková dispozice domu vychází z  tvaru pozemku, parcely ve tvaru trojúhelníku. V přízemí rodinného domu se nachází obývací část, kuchyň, vstup se zádveřím a schodištěm a šatní prostory. V universálně řešené obývací části mohou být v rámci velkých šatních prostorů umístěny také pracovní kouty (např. počítač, prostor pro žehlení, šití…). Technická místnost, toaleta a garáž se nachází na východní straně domu. Na tuto část navazuje také další stání pro automobil. Rozšíření terasy v přízemí pod druhým patrem umožňuje klidné posezení nebo relaxaci v zavěšené síti. Klidová část je umístěna do druhého patra domu. Nachází se zde ložnice rodičů s šatnou a koupelnou, dva pokoje dětí se samostatnými šatnami a pokoj hostů s pracovnou.

Nosnou konstrukci tvoří železobetonové stěny, strop a ocelové sloupy. Navržena jsou hliníková okna.

The architectural study for a family house in Prague-Zdiby was designed for a young family, and consists of a two-storey house and a family relaxation area in the garden.

The general layout of the house reflects the triangular shape of the plot. On the ground floor there is a central space with a living area, kitchen, entrance vestibule with behind-the-door shelves, a staircase and wardrobe spaces. The multi-purpose living space makes it possible to use parts of wardrobe areas as working spaces (e.g. as a place for a computer, ironing, sewing, etc.). The technical area with a utility room, a toilet and a garage is located in the eastern part of the house. An additional parking space is adjacent to this part of the house. An extension of the ground floor terrace under the upper storey creates a place for a quiet relaxation, for example in a hammock. The upper storey of the house is used as a dwelling area. There is a master bedroom with a closet and bathroom, two children’s rooms with closets, and a guest room with a study.

The building’s supporting structure comprises reinforced-concrete walls and ceilings, and steel posts. The house has aluminium windows.

Architektonická studie 2008

Autor: Kamil Mrva, Blaženka Bebek

Spolupráce: Lenka Burešová, Jakub Brauer

item1

item2

v1NP1

v2NP1

© Kamil Mrva Architects, 1999–2016