Rodinný dům v Pržně u Vsetína

Dům je navržen pro svažitou parcelu na okraji obce Pržno. Z pozemku se naskýtá krásný výhled do okolí, což bylo určující pro návrh domu. I když je orientace svahu severní a tedy méně výhodná, pro zachování výhledu je dům tímto směrem hodně otevřený. Nástup do domu je z úrovně patra, ve kterém se kromě vstupních prostor nachází pracovna a dětské pokoje. Hlavní obytný prostor je situován v přízemí a je otevřen přes celou výšku domu. Kromě něj se v přízemí nachází ložnice rodičů a technické zázemí domu.

This house is designed for a sloping plot on the edge of the village Pržno. The plot offers a beautiful view of the landscape, which was essential when we designed the house. The slope is on the north side which is less advantageous, but the house is very open to enable the magnificent view. The entrance to the house is on the first floor that also includes the study and children’s rooms. The main living area is on the ground floor and it extends over the whole height of the house. Apart from the living quarters, the ground floor includes parents’ bedroom and technical facilities.

Architektonická studie 2010

Autor: Kamil Mrva, Martin Rosa

Info >

Dům je navržen pro svažitou parcelu na okraji obce Pržno. Z pozemku se naskýtá krásný výhled do okolí, což bylo určující pro návrh domu. I když je orientace svahu severní a tedy méně výhodná, pro zachování výhledu je dům tímto směrem hodně otevřený. Nástup do domu je z úrovně patra, ve kterém se kromě vstupních prostor nachází pracovna a dětské pokoje. Hlavní obytný prostor je situován v přízemí a je otevřen přes celou výšku domu. Kromě něj se v přízemí nachází ložnice rodičů a technické zázemí domu.

This house is designed for a sloping plot on the edge of the village Pržno. The plot offers a beautiful view of the landscape, which was essential when we designed the house. The slope is on the north side which is less advantageous, but the house is very open to enable the magnificent view. The entrance to the house is on the first floor that also includes the study and children’s rooms. The main living area is on the ground floor and it extends over the whole height of the house. Apart from the living quarters, the ground floor includes parents’ bedroom and technical facilities.

Architektonická studie 2010

Autor: Kamil Mrva, Martin Rosa

item7

item8

item9

item1

item2

item10

item3

item4

V1NP

V2NP

PRACOVNÍ VARIANTY

item5

item6

item16

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017