Rodinný dům v Ostravě

Rodinný dům se nachází v horní části mírně svažitého pozemku, který byl před jeho realizací ovocným sadem. Při jeho návrhu byl kladen velký důraz na úsporu nákladů na jeho realizaci i následný provoz. Přízemí domu tvoří jeden velký obytný prostor, v patře jsou navrženy dva dětské pokoje a ložnice rodičů. Všechny obytné místnosti jsou vizuálně propojeny se zahradou rozměrnými okny.
Dům byl realizován jako dřevostavba v nízkoenergetickém standardu.

This single-family house is located in the upper part of a slightly sloping plot that used to be a fruit orchard. When designing the building, we focused on cutting down the costs of construction and maintenance. The ground floor includes the living room and the first floor two children’s rooms and the parent’s bedroom. All the living quarters are visually connected to the garden due to large-format windows.

It is an low-energy wooden house.

Architektonická studie 2010, realizováno

Autor: Kamil Mrva, Martin Rosa

Info >

Rodinný dům se nachází v horní části mírně svažitého pozemku, který byl před jeho realizací ovocným sadem. Při jeho návrhu byl kladen velký důraz na úsporu nákladů na jeho realizaci i následný provoz. Přízemí domu tvoří jeden velký obytný prostor, v patře jsou navrženy dva dětské pokoje a ložnice rodičů. Všechny obytné místnosti jsou vizuálně propojeny se zahradou rozměrnými okny.
Dům byl realizován jako dřevostavba v nízkoenergetickém standardu.

This single-family house is located in the upper part of a slightly sloping plot that used to be a fruit orchard. When designing the building, we focused on cutting down the costs of construction and maintenance. The ground floor includes the living room and the first floor two children’s rooms and the parent’s bedroom. All the living quarters are visually connected to the garden due to large-format windows.

It is an low-energy wooden house.

Architektonická studie 2010, realizováno

Autor: Kamil Mrva, Martin Rosa

item3

item4

item5

item1

item2

v1NP

v2NP

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017