Rodinný dům v Praze-Braníku

Navrhli jsme “velkorysý” rodinný dům, který má být "sám o sobě” osobitým uměleckým dílem a reflektovat vztah majitelů domu k umění. Dům je pojat jako otevřená galerie, která nabízí různé prostory s poetickou atmosférou, kterou podtrhují všudypřítomné obrazy a umělecká díla. Obyvatelé domu tak žijí v přímém kontaktu s uměním a jsou jím dennodenně konfrontováni.

Dům se nachází na mírně svažité parcele směrem do zahrady. Dispozice domů pracuje s modulovým systémem čtverců 3,6 x 3,6 m. 1.np je rozděleno na dvě samostatné části - rodinný dům a garsoniéru s obytným prostorem pro příležitostné návštěvy. Společenský prostor rodinného domu je vzdušně otevřený, opticky propojený s exteriérovou terasou pomocí velkoformátového prosklení. Dominantu prostoru tvoří světlík, procházející všemi nadzemními podlažími, zde jsou umístěny obrazy. Ve 2.np se nachází ložnice rodičů a ložnice dětí, se samostatnými koupelnami a šatnami. Všechny prostory navazují na pochozí terasy a jsou tak propojeny s exteriérem. Ve 3.np se nachází galerie s terasou.

Architektonická studie 2011

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Jakub Červenka

Info >

Navrhli jsme “velkorysý” rodinný dům, který má být "sám o sobě” osobitým uměleckým dílem a reflektovat vztah majitelů domu k umění. Dům je pojat jako otevřená galerie, která nabízí různé prostory s poetickou atmosférou, kterou podtrhují všudypřítomné obrazy a umělecká díla. Obyvatelé domu tak žijí v přímém kontaktu s uměním a jsou jím dennodenně konfrontováni.

Dům se nachází na mírně svažité parcele směrem do zahrady. Dispozice domů pracuje s modulovým systémem čtverců 3,6 x 3,6 m. 1.np je rozděleno na dvě samostatné části - rodinný dům a garsoniéru s obytným prostorem pro příležitostné návštěvy. Společenský prostor rodinného domu je vzdušně otevřený, opticky propojený s exteriérovou terasou pomocí velkoformátového prosklení. Dominantu prostoru tvoří světlík, procházející všemi nadzemními podlažími, zde jsou umístěny obrazy. Ve 2.np se nachází ložnice rodičů a ložnice dětí, se samostatnými koupelnami a šatnami. Všechny prostory navazují na pochozí terasy a jsou tak propojeny s exteriérem. Ve 3.np se nachází galerie s terasou.

Architektonická studie 2011

Autor: Kamil Mrva

Spolupráce: Jakub Červenka

item1

item2

item3

item4

item5

item6

item7

item8

item9

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017