Rodinný dům v Beskydech

Zadáním architektonické studie byl objekt pro přechodné bydlení s technickým zázemím pro větší rodinnou vilu. Velkorysá a svažitá stavební parcela v Beskydech s jihozápadní orientací a krásným výhledem na valašská parnoramata nás inspirovala ke stejně velkorysému řešení. Prosklené plochy domu se vějířovitě rozevírají vstříc výhledům do krajiny, kvůli požadavkům na částečně technické využití je objekt usazen na rovině v záseku do svahu. Dvě desky jakoby svírají “vějiř” obestavěného prostoru a tvoří kryté terasy kolem domu.

Architektonická studie 2014

Autor: Kamil Mrva, Václav Kocián

Info >

Zadáním architektonické studie byl objekt pro přechodné bydlení s technickým zázemím pro větší rodinnou vilu. Velkorysá a svažitá stavební parcela v Beskydech s jihozápadní orientací a krásným výhledem na valašská parnoramata nás inspirovala ke stejně velkorysému řešení. Prosklené plochy domu se vějířovitě rozevírají vstříc výhledům do krajiny, kvůli požadavkům na částečně technické využití je objekt usazen na rovině v záseku do svahu. Dvě desky jakoby svírají “vějiř” obestavěného prostoru a tvoří kryté terasy kolem domu.

Architektonická studie 2014

Autor: Kamil Mrva, Václav Kocián

item3

item4

item5

item1

item2

© Kamil Mrva Architects, 1999–2017